O nama

Ribarska zadruga Zadar osnovana je 17. svibnja 2012. godine u Zadru. Osnovali su je ribari iz različitih dijelova Dalmacije (Zadar, Vela luka, Čaporice, Ston, Primošten, Kukljica, Pašman) a kasnije su se priključili i ribari iz Šimuna, Banja i Rogoznice.

Ribarska zadruga Zadar okuplja 15 zadrugara sa 22 broda, od čega su 10 plivaričara i 12 koćarica koji svojim ulovom osiguravaju cjelokupni asortiman plave i bijele ribe.

Zadruga osigurava svojim članovima otkup i prodaju plave i bijele ribe, trgovačko posredovanje na domaćem i stranom tržištu, nabavlja opremu i alate ribarstva, te pruža informacije o zakonskim i drugim promjenama vezanim za ribarski sektor.

Ribarska zadruga Zadar
Ribarska zadruga Zadar

Naši zadrugari aktivno sudjeluju u stvaranju nove tržišne politike u ribarstvu RH. Edison Boško je predsjednik Ceha ribara Zadarske županije pri HOK-u i predsjednik koordinacije plivaričara, a Joško Pedišić je podpredsjednik Nadzornoga odbora Saveza ribarskih zadruga, podpredsjednik kordinacije koćara, te član Nadzornog odbra LAG-a Laure.

Cilj nam je ukupno povećanje ulova i prodaje svih vrsta plave i bijele ribe, a u skoroj budućnosti i izgradnja vlastite infrastrukture sa pogonom za preradu ribe koja će omogućiti zbrinjavanje tržišnih viškova i samim time povećati profitabilnost. Zadruga omogućuje svojim članovima skupno djelovanje na hrvatskom i europskom tržištu ribe, što povećava konkurentnost samih članova.